MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Pahang

Latest News for State Pahang in "Politics"

Sokongan pengundi Pekan pada Najib merosot mendadak

Tahap sokongan kepada BN di kerusi parlimen Datuk Seri Najib Razak menunjukkan penurunan ketara sehingga hampir 25 peratus, kata sebuah pertubuhan bukan kerajaan hari ini.

 

Laporan Audit : 7 tahun siapkan pusat latihan polis

Pembinaan sebuah kompleks pusat latihan polis di Pelangai, Pahang yang sepatutnya boleh disiapkan dalam tempoh 90 minggu didapati berlarutan sehingga tujuh tahun.

 

Dr Mahathir sekali lagi seru orang Pekan tak beri undi pada Najib

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad sekali lagi menyeru supaya pengundi di Pekan, Pahang tidak memberikan undi kepada Anggota Parlimennya Datuk Seri Najib Razak.

 

Dapat upah RM50 datang ke program Najib

Lawatan kerja Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak ke negeri Pahang pada Sabtu ini didakwa menggunakan ahli-ahli UMNO di seluruh negeri itu yang akan diberikan upah.

 

Mahkamah tutup kes saman MB Pahang terhadap Utusan

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menutup kes saman fitnah dikemukakan Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob terhadap Utusan Melayu (M) Bhd berhubung artikel bertajuk 'Hebat Sangatkah Adnan', dua tahun lepas.

 

Pekebun durian akan berarak 250 km ke Parlimen bantah bauksit

Pekebun durian menggesa undang-undang lebih ketat terhadap perlombongan bauksit yang dikatakan memusnahkan tanah pertanian dan mencemarkan air diperlukan untuk tanaman mereka mengeluarkan hasil baik.

 

SPRM sahkan unsur rasuah dalam isu bauksit

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini mengumumkan bahawa wujud unsur-unsur rasuah dilakukan oleh pihak-pihak tertentu yang terlibat dengan aktiviti perlombongan bauksit di Pahang.

 

Potong gaji, buang menteri kontroversi

Cadangan Datuk Ahmad Maslan supaya orang ramai melakukan dua kerja membayangkan realiti dihadapi rakyat di negara ini, kata Timbalan Presiden PAS, Tuan Ibrahim Tuan Man.

 

Timbalan Presiden PAS minta PM cuti dan hapus GST

Media baru-baru ini melaporkan pertemuan mesra antara Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang dan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak yang dikatakan membuka jalan ke arah kerjasama antara kedua parti.

 

Gantung semua permit bauksit

Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob perlu menggantung semua lesen mengeksport bauksit menerusi Pelabuhan Kuantan sekiranya beliau peduli tentang kesejahteraan rakyat, kata Ahli Parlimen Kuantan, Fuziah Salleh.