MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
State Pahang

Latest News for State Pahang in "General"

Isu Felda: Jelajah BERSATU, ANAK 'serang' kubu Najib

Siri 'Jelajah Semarak Kasih Felda' untuk menjelaskan kepada peneroka tentang isu-isu yang membabitkan agensi tersebut akan diteruskan di Felda Jengka 8, dekat Jerantut, Pahang, Jumaat ini.

 

Kerana pendakap gigi lelaki didenda RM40,000

Gara-gara menawarkan perkhidmatan memasang pendakap gigi tanpa kelulusan, seorang lelaki didenda RM40,000 selepas mengaku bersalah atas kesalahan itu di Mahkamah Sesyen Kuantan.

 

Penganjur go-kart akui keselamatan lemah punca nahas

Dua beranak yang terkorban semasa menyaksikan Perlumbaan Automatif dan Inovasi Pendidikan (EIMARace) 2016 di Indera Mahkota di sini dilaporkan berada di ‘line race’ iaitu kawasan larangan penonton kerana terlalu hampir dengan kawasan litar.

 

Dr Mahathir : Bersatu jadi parti Melayu untuk raih sokongan penduduk luar bandar

Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) menjadi parti berasaskan kaum Melayu bagi menarik sokongan majoriti rakyat Malaysia di kawasan luar bandar dan pinggir bandar yang selesa dengan perkauman jenis Umno.

 

IGP sahkan mufti Pahang disiasat bawah Akta Hasutan

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar hari ini mengesahkan Mufti Pahang, Datuk Seri Dr Abdul Rahman Osman akan disiasat di bawah Akta Hasutan ekoran kenyataan 'kafir harbi' yang dikeluarkan beliau terhadap DAP dan orang bukan Islam yang kononnya menentang Islam.

 

Bekalan cukup sehingga lepas raya

Bekalan ayam sepanjang musim perayaan ini adalah mencukupi walaupun  terdapat permintaan yang semakin meningkat daripada kalangan peniaga dan pengguna di seluruh Pahang.

2 remaja ditahan curi motosikal

Dua remaja  bawah umur ditahan bagi membantu siasatan kerana disyaki terlibat dalam kes curi motosikal.

Dicekup curi seguni buah limau nipis

Seorang lelaki diberkas kerana disyaki cuba mencuri buah limau nipis dalam sebuah kebun di Kilometer 18, Jalan Kuantan-Pekan di sini, pagi kelmarin.

Pelancong kecewa pantai berminyak

Keterujaan pelancong melakukan aktiviti mandi dan snorkeling di Pusat Taman Laut di sini, terbantut apabila mereka dikotori dengan kesan minyak yang terdapat di pantai kawasan itu.

Gagal letak tanda harga, pelbagai barangan dirampas

Kegagalan peniaga di Bazar Hari Raya di pekarangan Stadium Darul Makmur mempamerkan tanda harga pada barangan  dijual akhirnya membawa padah apabila kesemua barang bernilai RM30,000 dirampas  Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Pahang.