MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Maran

Latest News for Maran in "General"

Berpusing rempuh lori

Maran: Seorang pengetua sekolah dan anak lelakinya berusia 11 tahun maut selepas Perodua Kelisa dinaiki mereka terbabit dalam kemalangan di Kilometer 23.5 Jalan Temerloh-Jerantut berhampiran Jengka 19, di sini, semalam.

Pemandu letih rempuh treler

Maran: Perjalanan pulang sepasang suami isteri selepas menghabiskan cuti hujung minggu di Kuala Lumpur berakhir tragedi apabila mereka terbunuh selepas terbabit kemalangan dengan treler di Kilometer 159.6 Lebuhraya Pantai Timur, di sini, tengah malam kelmarin.

Melahirkan tenaga mahir pertanian

MARAN 19 Sept. - Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani akan mengukuhkan kerjasama dengan Kementerian Pendidikan bagi menyalurkan bantuan berbentuk latihan dan insentif kepada golongan muda serta pelajar ke arah melahirkan tenaga kerja mahir dalam bidang pertanian.

Sasar 50 peratus 
guru jadi ahli YGMB

MARAN 18 Mei - Yayasan Guru Malaysia Berhad (YGMB) menyasarkan sekurang-kurangnya 50 peratus guru di negara ini menjadi ahli yayasan itu menjelang 2020.

Hanya 10% majikan sedia perubatan awal

Hanya kira-kira 10 peratus majikan yang terlibat dalam sektor perladangan dan hartanah menyediakan kemudahan rawatan perubatan awal di tempat kerja sebagai persediaan menghadapi situasi kemalangan.

Tambah kemahiran guna komputer

Maran: The New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP) menyumbang 10 unit komputer kepada Sekolah Kebangsaan (SK) LKTP Jengka 6, di sini, semalam, dalam usaha menambahkan lagi kemahiran penggunaan komputer dalam kalangan murid sekolah rendah.

Ajal selepas samun

Maran: Dua lelaki tidak sempat menikmati hasil samun apabila terbabit dalam kemalangan hingga menyebabkan seorang daripada mereka terbunuh dalam kejadian di Jalan Kampung Awah, dekat sini, pagi tadi.

Penumpang nak buang air

Maran: Dua penuntut Kolej Shahputra Kuantan yang dalam perjalanan pulang ke kampus selepas cuti semester terbunuh apabila Perodua Viva dinaiki merempuh belakang sebuah bas ekspres di Kilometer 153.5 Lebuhraya Pantai Timur (LPT), dekat sini, awal pagi semalam.

2 penuntut kolej maut kereta rempuh bas

Dua penuntut Kolej Shahputra Kuantan maut apabila kereta yang dinaiki mereka merempuh belakang sebuah bas ekspres yang berhenti di lorong kecemasan di Kilometer 153.5 Lebuh Raya Pantai Timur, di sini awal pagi ini.

BANJIR: Maran lokasi terbaru

Maran: Daerah ini menjadi kawasan terbaru dilanda banjir di negeri ini dengan 1,049 orang daripada 243 keluarga dipindahkan ke sembilan pusat pemindahan sementara (PPS) sehingga 11 pagi ini.