MALAYSIA  
 
Enter your keywords:
Maran

Latest News for Maran in "General"

Hanya 10% majikan sedia perubatan awal

Hanya kira-kira 10 peratus majikan yang terlibat dalam sektor perladangan dan hartanah menyediakan kemudahan rawatan perubatan awal di tempat kerja sebagai persediaan menghadapi situasi kemalangan.

Tambah kemahiran guna komputer

Maran: The New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP) menyumbang 10 unit komputer kepada Sekolah Kebangsaan (SK) LKTP Jengka 6, di sini, semalam, dalam usaha menambahkan lagi kemahiran penggunaan komputer dalam kalangan murid sekolah rendah.

Ajal selepas samun

Maran: Dua lelaki tidak sempat menikmati hasil samun apabila terbabit dalam kemalangan hingga menyebabkan seorang daripada mereka terbunuh dalam kejadian di Jalan Kampung Awah, dekat sini, pagi tadi.

Penumpang nak buang air

Maran: Dua penuntut Kolej Shahputra Kuantan yang dalam perjalanan pulang ke kampus selepas cuti semester terbunuh apabila Perodua Viva dinaiki merempuh belakang sebuah bas ekspres di Kilometer 153.5 Lebuhraya Pantai Timur (LPT), dekat sini, awal pagi semalam.

2 penuntut kolej maut kereta rempuh bas

Dua penuntut Kolej Shahputra Kuantan maut apabila kereta yang dinaiki mereka merempuh belakang sebuah bas ekspres yang berhenti di lorong kecemasan di Kilometer 153.5 Lebuh Raya Pantai Timur, di sini awal pagi ini.

BANJIR: Maran lokasi terbaru

Maran: Daerah ini menjadi kawasan terbaru dilanda banjir di negeri ini dengan 1,049 orang daripada 243 keluarga dipindahkan ke sembilan pusat pemindahan sementara (PPS) sehingga 11 pagi ini.

BANJIR: Maran lokasi terbaru

Maran: Daerah ini menjadi kawasan terbaru dilanda banjir di negeri ini dengan 1,049 orang daripada 243 keluarga dipindahkan ke sembilan pusat pemindahan sementara (PPS) sehingga 11 pagi ini.

Mati tertimbus

Maran: Tindakan seorang remaja berusia 17 tahun yang juga lepasan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) melombong emas secara haram bersama penduduk berakhir dengan tragedi apabila dia maut akibat ditimbus tanah runtuh dalam kejadian di Ulu Luit, Sri Jaya, dekat sini, kelmarin.

Perlu bijak kuasai bahasa, komunikasi

Setiap graduan perlu menguasai dan bijak berkomunikasi dalam pelbagai bahasa utama dunia agar dapat berdaya saing dalam pasaran pekerjaan serta perhubungan antarabangsa.

Murid kurang pendengaran raih 5A

Walaupun mengalami masalah kesihatan pada hari pertama menduduki Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR), namun ia tidak menghalang seorang Calon Berkeperluan Khas (CBK) memperoleh keputusan cemerlang 5A.